FramhävtKarting

Kartingskola 2024-05-25

Det var ett tjugotal intresserade förare och lika många föräldrar som under lördagen sökte sig till Luleå Motorsällskap och årets upplaga av Kartingskolan. Kartingskolan är öppen för alla från och med året man fyller 6 år och i år hade vi förare från 5-50 år. Simon Emmoth, certifierad av SBF, gav deltagarna den formella utbildning som krävs för att de ska kunna ansöka om Tävlingslicens respektive licens som Ansvarig Ledare.

Efter teori och lunch så var det äntligen dags för praktiska körövningar. Här hjälpte klubbens aktiva till för att säkerställa säkerheten runt banan, kontrollera att förarna kunde flaggorna samt att placera sig rätt, visa handsignal och ta ner farten när det var dags att lämna banan för att köra in i depå.

Det gick inte att ta miste på glädjen som förarna visade när de alldeles själv manövrerade karten runt banan, många av de yngsta för allra första gången.

Kartingskolan är en av årets absoluta höjdpunkter och vi aktiva hjälps nu åt att guida de som är nya inom karting med det som behövs för att komma igång och både träna och tävla 🇸🇪🏁

Text: Hans Renberg