Prova på MC

”Prova-På” – Kör Enduro eller MX på Näverberget

Om du vill besöka Näverberget för att prova på att köra Motocross eller Enduro på någon av Luleå MS fina banor så följer här en ”guide”.

Säkerheten först!
Se till att du, förutom en motorcykel i gott skick, har skyddsutrustning där minimikrav är godkänd hjälm, ryggskydd, knäskydd, glasögon och ändamålsenliga skor och handskar.Kontakta sektionsansvariga om ni har frågor. Är man nyfiken på sporten men har ingen egen motorcykel eller utrustning, då kan det vara bra att komma någon dag då det är ord. öppettider, då kan det finnas någon hjälpsam medlem som man kan testa utrustning mm av.

Besök gärna Näverberget en dag då banan officiellt är öppen för träning, följ vår facebookgrupp för att se träningstillfällen.

En ”Prova-På”-licens (försäkring) måste lösas för aktuell dag via Svemos on-linetjänst. Den kostar 150:- Träningsansvarig (eller annan klubbmedlem) är vid behov behjälplig med att få detta gjort. Barn upp till och med det år de fyller 12år får prova på utan att lösa licens men har då bara halverat försäkringsskydd (via klubbens banlicens). Önskas full försäkring löses ”Prova-På”-licens enligt ovan.

Engångslicensen gäller bara den dag den tecknas.

Träningsansvarig (eller annan klubbmedlem) hjälper sedan till att svara på praktiska frågor och visar dig runt när du väl är på plats.
Välkommen!