Träna MC

2023 – TRÄNA PÅ NÄVERBERGET

För att träna på Luleå MS anläggning på näverberget finns det några grundläggande krav du som utövare ska uppfylla.
1. Personlig skyddsutrustning ska bäras med minimikrav på godkänd hjälm, ryggskydd, knäskydd, glasögon och ändamålsenliga skor.Fullständiga krav finns att läsa i  NT, Svemo Nationella tävlingsreglemente.
2.  Inneha giltig eller teckna tillfällig SVEMO-licens (försäkring).Se nedan för olika alternativ.
3. Träningsavgift ska erläggas (ingår i priset för ”Prova-På”-licens) innan träning påbörjas. Se Träningsavgifter.
4. Besöka Näverberget en dag då banan officiellt är öppen för träning.Se ordinarie Öppettider eller följ vår facebookgrupp för att se om extrainsatta träningstillfällen tillkommit.

Licensalternativ
Vill du ”Prova-På” vid ett enstaka tillfälle och saknar giltig Licens (SVEMO):
Lös ”Prova-På”-licens via Svemo
Licensen kostar 150:- och gäller bara den dag den tecknas och då du endast provar på denna sport behöver du inte vara medlem i Luleå Motorsällskap.

Barn upp till och med det år de fyller 13 år får prova på utan licens men har då bara halverat försäkringsskydd (via klubbens banlicens).Önskas full försäkring löses ”Prova-På”-licens.

Har du för avsikt att träna frekvent och eventuellt tävla för Luleå MS föreslår vi att du i god tid innan träning gör följande:

– Bli medlem i Luleå MS genom att betala medlemsavgift,medlemsansökan

Medlemsavgiften är 500:- och gäller hel familj med hemmavarande barn under 18 år. Alternativt 400:- per person.


– Träningsavgiften betalas sedan för hela året. 

Det görs till Luleå MS kansli som du då också, via mail eller telefon, meddelar att detta gjorts (lämna namn och adress).
Ett klistermärke skickas till dig som kvitto på betalning. Märket fäster du synligt på din motorcykel. Har du fler motorcyklar meddelar du detta och får då ett märke per mc.
Träningsavgiften betalas in samtidigt som man betalar medlemsavgift.
2020 års avgifter är 
Knattebanan, 85cc-banan, MX 400:-
Stora MX-banan samt enduro o skoter 500:– Därefter löser du klubb eller tävlingslicense hos SVEMO, se länk 

Barn upp till det året dom fyller 13 år omfattas av klubbens banlicens.   
Bakgrund och ytterligare information
Grunden för träning på LMS anläggning på Näverberget med mc och snöskoter är att villkor för gällande banlicens efterföljs.Detta för att tecknat försäkringsskydd (licenser) skall gälla för både klubben, förare och eventuella medföljare. Vid träning är externa förare välkomna till våra faciliteter.Aktiva inom sektionen sköter själva om upplåsning och låsning av anläggningen dessa tider, med beaktande av reglerna om träningsledare.Finns det ingen träningsledare uppsatt, kan inte heller träning utövas!